Máme na krku štvrťstoročnicu! A ui v našom názve má znova o krok bližšie k umelej inteligencii

Máme na krku štvrťstoročnicu! A ui v našom názve má znova o krok bližšie k umelej inteligencii

17. marec 2022 je pre ui42 významným dátumom, pretože predstavuje 25 rokov ui42 na IT a online scéne. Ak nás sledujete, zrejme viete, čo všetko sme za ten čas navrhli, naprogramovali, nadizajnovali, nastavili, vyladili, napísali, nakreslili či otestovali… 

V uičku však vieme, že nielen história, ale i budúcnosť sú dôležitým stavebným prvkom každej úspešnej firmy. Preto nezaháľame a už nejakú tú chvíľu sa pohrávame aj s umelou inteligenciou. Napokon, asi sme boli i tak trochu vizionári. Veď kto by to bol povedal, že o štvrť storočia sa názov ui42 bude s umelou inteligenciou spájať? 

Poďte si s nami zaspomínať na dôležité kroky vo vývoji uička a zistite, s čím vyrukujeme na online scénu v najbližších mesiacoch.

Spoznajte piliere, vďaka ktorým patrí ui42 k lídrom na slovenskej scéne

HISTÓRIA – ui42 tu bolo už v roku 1997

Presne vtedy vznikol aj jeho názov. Pôvodne odvodený od názvu a čísla kabinetu, kde sídlili traja jeho zakladatelia v Ústave informatiky MFF UK. Počas tých rokov bol však spájaný aj s výrazmi ako user interface či umelá inteligencia. Skutočne, skratka “ui” je naozaj nadčasová. Práve umelá inteligencia a strojové učenie sú oblasť, ktorá sa nám v posledných mesiacoch dostáva pod kožu azda najviac. 

Avšak, poďme na to pekne poporiadku. Keď sa traja asistenti v kabinete číslo 42 rozhodli, že sa budú realizovať v dosiaľ neprebádaných technológiách a online nielen na akademickej pôde, ale aj v súkromnom sektore, vznikol projekt ui42. Aké významné kroky ho do súčasnej podoby formovali?

Začiatky späté s Profesiou

Vedeli ste, že úspešný pracovný portál profesia.sk pochádza z dielne ui42? V roku 1999 sa z Profesie stala najvyhľadávanejšia burza práce zo strany zadávateľov pracovných ponúk, aj záujemcov o ne. Okrem Profesie to bolo napokon viac než 10 unikátnych projektov, ktoré pod hlavičkou uička odštartovali svoje fungovanie v online svete. A toto číslo stále nie je konečné... 

BUXUS - prvé slovenské CMS, na ktoré nedáme dopustiť dodnes

CMS BUXUS je flexibilný systém, ktorý píše svoju vlastnú históriu od roka 1999. Neustále ho vyvíjame a ohýbame tak, aby systém spĺňal všetky požiadavky, ktoré naň moderné e-commerce projekty kladú. Svižné, používateľsky príjemné a vždy pripravené na nové prepojenia s externými systémami. Presne také je cmsko z dielne ui42.

Budujeme laboratórium. UX sa stáva významným faktorom úspešného webu

User experience - výskum, testovanie a návrh riešení, vďaka ktorým naši klienti dosiahnu požadované konverzie, sa stal veľkou časťou podstaty ui42. Pretože veríme, že úspešné e-commerce projekty sa zakladajú najmä na tom, ako sadnú ich používateľom. Aby sme mohli výskum a testovanie realizovať na profesionálnej úrovni, vytvorili sme v roku 2007 vôbec prvý UX LAB na Slovensku. Takmer o jedno desaťročie, v roku 2016, sme spoluzaložili prvú Slovenskú UX asociáciu – SUXA a v roku 2021 sme uskutočnili 100. usability testovanie. 

Pokladáme kamene slovenského performance marketingu

Výkonnostný marketing sme začali riešiť už v roku 2009 a odvtedy si radi vezmeme pod ochranné krídla nielen PPC kampane, ale i sociálne siete, optimalizáciu, feedy či expanziu projektu do susedných európskych krajín alebo pokojne i do celého sveta. Tak, aby šlo všetko ako po masle. 

O skúsenosti sa delíme od svojho počiatku, radi pomáhame e-commerce projektom rásť 

Jeden zo zakladateľov ui42 a ikona slovenskej online scény – Martin Krupa, aktívny prednášajúci na FIIT STU a FMFI UK, svoje skúsenosti spísal v knihe E-shop od nápadu po úspech. Napokon, vedeli ste, že ui42 sa podpísala aj pod úspešný akcelerátor pre e-shopy MastersGate? Či nedávny, v poradí už druhý vydarený projekt Website Story, vďaka ktorému môže ktokoľvek spoznať úspešné príbehy webov v našich končinách.

Sme silným partnerom pre všetky projekty, ktoré chcú rásť 

Od roku 2015 spolupracujeme s firmou Dedoles. Dnes, v zákulisí tohto úspešného projektu, ktorému sme vďaka flexibilnému CMS BUXUS pomohli dosiahnuť za viac ako 5 ročné obdobie spolupráce 50-násobný rast, neskrývame ovácie. V uplynulom roku sme úspešne zavŕšili najväčší projekt v histórii Dedoles-u, ktorom sa dozviete už čoskoro. ui42 v ňom vystupovalo nielen ako tvorca efektívneho a používateľsky príjemného customer care systému, ale aj ako hlavný koordinátor pri prepájaní ostatných systémov. Okrem Dedoles-u, je tu však mnoho iných úspešných projektov, ako napríklad Holokolo, Predeti, Pískacie či Kompava, na ktorých spolupracujeme a sme za to nesmierne hrdí.  

Za tých 25 rokov sme stihli naozaj mnoho. Nie všetky kroky a rozhodnutia boli správne. Všetky sú však súčasťou histórie uička a my sme si z nich vzali to, čo nás a našich klientov dokáže posunúť vpred. Kto je to teda vlastne my?

ĽUDIA – tím profíkov, ktorí tvoria nezameniteľný celok 

Je všeobecne známe, že sme si vždy zakladali na tom, aby projekty pre našich klientov pristáli v rukách profesionálov. Dnes, tvorí tím ui42 viac ako 60 neskutočne šikovných a originálnych osobností. ui42 - to je flexibilita, rodinné prostredie, ústretoví kolegovia, možnosť rásť a učiť sa stále novým veciam. Je to chuť pracovať na nových výzvach a dostať zo seba maximum. A to je dôvod, prečo sú ľudia uička jedným pilierov, vďaka ktorým stojí už štvrťstoročie pevne na zemi.

VÍZIE – umelá inteligencia je budúcnosť

Pýtate sa, či ešte nemáme dosť? Či vôbec ešte môžeme niečím prekvapiť? Ak nás po očku sledujete, viete, že sa nejaký ten čas pohrávame so strojovým učením. Ako odvetvie umelej inteligencie nám totiž ponúka veľkú paletu možností, ako dosiahnuť tvorbu personalizovaného obsahu bez toho, aby sme o používateľovi webu čokoľvek vedeli. V momente, ako sme zistili, že umelá inteligencia dokáže zlepšiť sledované konverzie aj pre slovenské e-commerce projekty, odštartovali sme ďalší dôležitý miľník na ceste ui42. Okrem obľúbeného chatbota prinášame aj ďalší produkt v oblasti AI (artificial inteligence). 

Vitaj, unikátny nástroj na odporúčanie produktov v našom portfóliu! 

Plní očakávaní a nových výziev s tebou vykročíme do ďaľšej štvrťstoročnice, ako etablovaná slovenská one-stop-shop agentúra, pripravená stáť pri zrode, vývoji i expanzii napríklad aj toho vášho projektu. 

Zaujíma vás viac o unikátnom odporúčacom nástroji či inej službe z nášho portfólia?

Kontaktujte nás na sales@ui42.com  

 

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.