Facebook Live: Zatočte s trollmi a vysielajte naživo bez nechcených divákov

Facebook Live: Zatočte s trollmi a vysielajte naživo bez nechcených divákov

Keď v roku 2016 Mark Zuckerberg prostredníctvom svojho Facebook profilu oznámil, že sa funkcia Facebook Live dostala do finálneho štádia spustenia, a je dostupná pre všetkých používateľov a facebookové stránky, streamovanie v modrej sieti nabralo na obrátkach. Vďaka funkcii Facebook Live môžete od tých čias naživo vysielať dianie okolo seba. Jediné, čo potrebujete, je smartfón s aplikáciou Facebook a pripojenie na internet. 

Video dnes patrí k najúčinnejším formátom obsahu

Funkciu Facebook Live a jej výhody vo veľkom využívajú i firemné fanpages či jednotlivci na účely promo a marketingu. Až 84% z nich tvrdí, že práve video im pomáha získavať potenciálnych zákazníkov a dokonca až 78% uvádza, že im tento typ obsahu pomohol priamo zvýšiť predaje. I samotná sociálna sieť Facebook považuje túto funkciu za veľmi dôležitú, a preto neustále intenzívne pracuje na jej vylepšeniach.

Novinky, ktoré potešia každého používateľa Facebook Live 

Najnovšie sa konštruktéri sociálnej siete Facebook zamerali na pomoc autorom príspevkov. A teda najmä tým tvorcom, ktorí často a intenzívne využívajú živé video na rozšírenie svojho dosahu a taktiež speňaženie obsahu svojej Facebook stránky. Hoci platí, že miera angažovanosti, ktorá ruka v ruke so živými videami prichádza, dosahuje skvelé výsledky, občas dokáže live streaming prostredníctvom Facebooku i potrápiť. Obzvlášť vo chvíli, keď sa do konverzácie zapoja rôzni trollovia a spameri. Samozrejme, platí to nielen pre live stream, ale aj pre štandardný obsah. V prvom prípade je však možnosť reakcie o niečo zložitejšia. Zmena je však na dosah.

Blokovanie userov a možnosť skryť škodlivé komentáre

Keďže spoločnosti Facebook (od mesiaca november už spoločnosť Meta), záleží na spokojnosti používateľov tejto sociálnej siete, a v neposlednom rade aj tých, ktorí funkcie Live videí využívajú, predstavuje nové nástroje. Pomocou nich budú môcť tvorcovia live streamov zablokovať nepohodlného používateľa, a taktiež aj všetky nové účty, ktoré si vytvorí. V boji proti trollom pomôže i možnosť nežiadúce komentáre jednoducho skryť.

Automatizácia ušetrí čas administrátorom

Okrem už spomínaných nástrojov budú môcť použiť tvorcovia videí aj blokovanie kľúčových slov na odfiltrovanie takých komentárov, ktoré používajú vybrané obmeny či kombinácie slov, čísel a symbolov, prípadne alternatívne hláskovanie. 

Platforma aktuálne tiež testuje funkciu Moderation Assist, ktorá, podobne ako Admin Assist pre skupiny, umožňuje používateľom opraviť ich nastavenia na automatické moderovanie komentárov. Spolu s ňou tak prichádza možnosť vybrať si zo zoznamu pravidiel na automatické filtrovanie rôznych typov komentárov, ako sú napríklad komentáre s odkazmi, obrázkami atď.

Nuž, a napokon, dáva Facebook používateľom, ktorí si na funkciu Live zvykli, a využívajú ju ako spôsob komunikácie so svojimi sledovateľmi alebo na propagáciu obsahu, omnoho viac nástrojov na reguláciu, než dosiaľ. Pokročilé moderovanie komentárov na Facebooku im vkladá do rúk väčšiu mieru kontroly nad tým, kto a ako interaguje s ich obsahom. Budú môcť napríklad odstrániť vulgarizmy, zakázať alebo pozastaviť používateľov, a dokonca určiť i to, kto ich živé videá môže komentovať.

Aktuálne Facebook testuje i funkciu pre službu Facebook Live, ktorá umožní tvorcovi videa vybrať si diváka, ktorý bude moderovať komentáre namiesto neho.

Zaujali vás novinky, ktoré modrá sieť pre tvorcov live streamov prináša? 

Ak stále premýšľate nad tým, ako svoju spoločnosť či produkt propagovať na sociálnych sieťach, radi vám pomôžeme nájsť ten najvhodnejší spôsob.

Kontaktujte nás na sales@ui42.com

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.