Svet je naruby a ui42 oslavuje 24. narodeniny ako stabilný one-stop-shop partner pre každého, kto chce rásť

Svet je naruby a ui42 oslavuje 24. narodeniny ako stabilný one-stop-shop partner pre každého, kto chce rásť

Ak by ste niekomu pred dvoma rokmi tvrdili, že prácu v kancelárii nahradí homeoffice, že úsmevy schováme za rúška a vyhýbať sa osobnému kontaktu budeme mať dokonca nariadené, zrejme by sa dobre pobavil. 

Dnes však tých možností na zábavu, kvôli udalostiam spojených s pandémiou Covid-19, nie je tak veľa. Hoci, my by sme na to mali naozaj pádny dôvod... ui42 má práve 24. narodeniny

A aj napriek všetkým zmenám, ktoré sa okolo nás dejú, vieme, že to staré známe uičko bude kráčať svojou cestou silného one-stop-shop pilieru na e-commerce scéne naďalej. To je totiž ten overený spôsob, vďaka ktorému sa nám už takmer štvrť storočia darí rozvíjať e-commerce projekty na ich vlastnej ceste a prekonávať stanovené ciele. Čo všetko za tým stojí?

V ui42 píšeme svoju vlastnú históriu. S prvým slovenským CMS – BUXUS, už 20 rokov vytvárame riešenia na skutočné problémy našich klientov

Pristihli ste sa práve, ako premýšľate nad tým, či samohlásky v názve ui42 znamenajú umelú inteligenciu, user interface alebo... 

Nuž, začalo to celé takto. Keď si traja matfyzáci založili jeden z prvých internetových projektov na Slovensku vôbec, ani len netušili, že skratka vytvorená z ich vtedajšieho pôsobiska (Ústav informatiky MFF UK, číslo dverí 42 – ui42) bude o 24 rokov tak nadčasová. 

Umelá inteligencia už nie je fikciou zo sci-fi filmu a práve vyladené používateľské rozhranie (user interface) je dnes neoddeliteľnou súčasťou každého dobre fungujúceho webu. A také tvoríme v uičku už nejakú tú dekádu. Najčastejšie na BUXUSe.

BUXUS vznikol skôr, než samotné pomenovanie Content Management System (CMS)

Keď sme v roku 1999 vytvorili BUXUS – vlastný systém fungujúci na platforme LAMP - Linux, Apache, MySQL a PHP, náš klient dostal do ruky funkčný a zrozumiteľný nástroj na editovanie svojho online projektu. To, že BUXUS nebolo potrebné inštalovať a systém sám generoval stránky, otvorilo dvere do sveta CMS systémov aj na Slovensku. 

Úspešné projekty z našej dielne využívajú unikátnu e-commerce platformu BUXUS dodnes. Neustále ju zdokonaľujeme tak, aby už od samého štartu umožňovala našim klientom rásť a rozvíjať sa bez akýchkoľvek systémových problémov.

Rýchlosť načítania, bezpečnosť systému a ochrana dát, prívetivý dizajn, prepojenie na systémy tretích strán či dokonca multijazyčnosť s viacerými doménami je dôvod, prečo je CMS z dielne ui42 spoľahlivým riešením aj v momente, keď online biznis našich klientov naberá na obrátkach. Vedeli ste, napríklad, že aj škrečkovia z Dedoles-u budujú svoje ponožkové impérium na BUXUS-e? 

Kto je to vlastne my (ui42)?

Okrem dvoch, z pôvodných troch zakladateľov ui42Martina Krupu a Roberta Mráza, je to tím ľudí, ktorí svojej prácí nielen dokonale rozumejú, ale robia ju s nadšením. Ak by sme ich mali zrátať na prstoch jednej ruky, nedalo by sa. Je ich, samozrejme, len o málinko viac než 42. :) Práve oni stoja za úspešnými projektmi v e-commerce, ktoré sú lídrom vo svojom segmente. 

Martin Krupa, co-founder ui42: Práca v ui42 ma stále baví, lebo už od začiatku nám ide o synergiu skvelých ľudí a inovatívnych internetových technológií. Darí sa nám to aj vďaka príjemnej pracovnej atmosfére založenej na dôvere.

Robert Mráz, co-founder ui42: Skvelé výsledky, ktoré pre našich klientov prinášame, by sme nedosiahli bez všetkých našich interných kolegov. Keď sa profesionálna kvalita tímov doplní o príjemnú vnútrofiremnú atmosféru, vzájomný rešpekt na ľudskej úrovni a spoluprácu, môžu vzniknúť len tie najlepšie výstupy. Aj vďaka nášmu Results Oriented Work Environment (ROWE) sa stále dokážeme nadchnúť  tým, čo robíme a zároveň sa vzájomne podporiť v osobnom raste. 

V našom portfóliu sú za ten čas i také projekty, ktoré sa vydali svojou vlastnou cestou a dnes ich poznáte ako samostatne fungujúce weby (Profesia, Pilulka24) alebo pamätné prvé lastovičky (snehové správy Yeti na snehu v roku 1998, prvý slovenský e-commerce projekt Bookshop v roku 1997 či prvý provízny e-shop www.veci.sk, fungujúci od roku 1998). Dnes by sme napokon práve v tomto duchu radi privítali na slovenskej online marketingovej scéne aj novú značku – Dexfinity, ktorá je pomyselným uičkovým dieťaťom (vznikla ako rebrand ui42digital). 

One-stop-shop nie je len pojem. V ui42 je to realita, ktorá prináša klientom všetky nástroje pre online business pod jednou strechou

Každý rokom, keď sa zahľadíme späť, ponad plece, zistíme, že sme sa posunuli niekam vpred. A hoci má za sebou uplynulých 24 rokov ui42 naozaj významné míľniky, to najdôležitejšie, čo si odnášame, je vždy skúsenosť. Všetky úspechy, no i chyby a omyly sa snažíme pretaviť do výhody pre našich klientov. 

Ako ONE-STOP-SHOP tak prinášame komplexné riešenia od UX, cez programovanie či redakčné systémy, až po online marketing a poradenstvo pod jednou strechou. A posúvame sa, opäť raz, o skok dopredu po boku s Chatbotom či inými produktami založenými na umelej inteligencii. 

Dokonalý koktejl, vďaka ktorému pomáhame našim partnerom vyťažiť maximum z každej výzvy a príležitosti, ktorá pred nimi stojí, napríklad aj v súvislosti s pandémiou.

Akcelerovať e-shopy nás jednoducho baví, nuž, na zdravie, priatelia!

Zaujíma vás viac zo života a dejín ui42? :) Určite neprehliadnite náš blog. Ak ste však práve nadobudli dojem, že by ste si radi s nami štrngli s naším koktejlom a prehodili slovíčko o vašom e-commerce projekte, budeme radi, ak nás kontaktujete.

História ui42 v číslach:

  • interní ľudia:  300+
  • projekty: 1 200+
  • odpracovaný čas: 5000 pracovných dní, (takmer 400 tisíc pracovných hodín)
  • 12 vlastných produktov (každé 2 roky nový produkt)

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.