Úspešných ľudí od neúspešných rozdeľuje vytrvalosť. (Steve Jobs)

Úspešných ľudí od neúspešných rozdeľuje vytrvalosť. (Steve Jobs)

Myšlienka sa zrodila niekde uprostred minulého roka. Chceli sme prezentovať uičko, hmm, ako to povedať - jednoducho, možno kúsok netradične a zámerom bolo prirodzene predstaviť jednu z našich silných stránok. Najpevnejší pilier, o ktorý sa vieme oprieť, sú naši ľudia. Sú jedineční a spolu tvoríme silný celok. Odborne, ale verím, že aj ľudsky. A toto nás viedlo k zadaniu, briefingu… a ten postup už iste poznáte. 

Pre mňa osobne úplne nová skúsenosť. Zaujímavá. Veľmi. V hlavnej a vlastne jedinej úlohe promo videa som teda naozaj ešte nikdy nebol.

Mal som šťastie na super tím ľudí, ktorí pripravili scenár, natočili a vyrobili video. Namýšľam si tak trochu, že sa aj nám z ui42 podarilo spraviť pre nich zaujímavé zadanie, ktorým sme ich naštartovali. Tá pomyselná iskra preskočila hneď na začiatku. A o to jednoduchšie bolo pustiť sa do samotnej produkcie - čiže v mojom prípade hlavne do behania.

Minútové video sme za Pezinkom natáčali cca 5 hodín. Pre tých, ktorí kúsok rozumejú behu, tak toto bol asi môj najdlhší intervalový tréning, aký som kedy absolvoval :-) 

Bolo to úžasné, natáčať priamo v domácom prostredí, na miestach, kde behávam viac-menej pravidelne. Pri natáčaní som si ich ešte viac uvedomoval. Snažili sme sa nájsť a vypichnúť čo najkrajšie prostredie, čo v prípade pezinských vinohradov a Malých Karpát nebol žiaden problém. A to ma veľmi hrialo a tešilo. Vlastne som sa aj aktívne spolupodieľal na tom, ktorý kopec je fajn, ktorý lesík je na to vhodný, odkiaľ je pekný výhľad a podobne. Super. Aj teraz, keď toto píšem, mám z toho veľmi príjemný pocit. 

Počasie nám vyšlo úžasné. Ani teplo, ani zima, žiaden veľký vietor a dážď už vôbec nie. Radosť behať. 

“Tuto poď tento výbeh, dobre, skús ešte raz, ale trochu pomalšie, skús nepozerať do kamery, ten skok dáme ešte raz, ten kopec vyzerá dobre - poď, vybehneš aj tam…. Teraz dáme detail na nohy, teraz dáme detail na hodinky, teraz pobežíš s dronom, teraz s kameramanom, poď rovno na kameramana, príliš dlhé kroky, teraz si ich skrátil zasa až príliš, atď, atď...”.

Takto nejako to prebiehalo na pľaci. Ale pozor! Ani len trošku sa nesťažujem. Najlepšie na tom všetkom bolo, že ma to veľmi bavilo! :-) Štáb mal so mnou veľkú trpezlivosť, o to jednoduchšie sa mi behalo. Materiálu sme natočili naozaj dosť, takže v postprodukcii bolo z čoho vyberať.

No a potom to prišlo. Neviem, či som sa viac zapotil v pezinských vinohradoch pri behaní, alebo keď ma zatvorili do “skrine” a išli sme nahrávať sprievodný hlas… Fakt som netušil, čo mám od toho očakávať, ako to budem nahrávať, koľko nám to bude trvať. Realita ma pekne prefackala.

“Skús to nečítať, teraz si šiel rýchlo, teraz zas pomaly, teraz príliš spievaš, keď hovoríš, ešte raz, a ešte raz, skús ešte raz úvod, poď po častiach… No vieš čo, nechajme to teraz tak, poď von a skús mi to povedať mimo štúdia. No super! Presne takto - tak tam teraz vlez ešte raz a daj to takto. Tak ešte raz. No nič, na dnes to necháme tak, prídeš nabudúce…” No poviem vám  pravdu, bojoval  som s tým statočne a uistil som sa, že kariéru dabingového herca som si správne nevybral :-) 

Zámer bol prezentovať uičko - kto sme, akí sme. Menej z tej profesnej, viac z tej ľudskej stránky. A či sa nám to podarilo? To už nechám na posúdení každého z vás. 

A kľudne mi napíšte na robert.hager@ui42.com. Či už vás zaujíma e-commerce a rast kondičky vášho e-shopu. Alebo ma neváhajte kľudne kontaktovať aj vtedy, ak vás zaujíma niečo z oblasti rekreačného behania. Rád sa podelím o svoje skúsenosti. No a keď sa vám naše uičkovské video páči, potešíme sa like-om, prípadne jeho zdieľaniu. 

Športu a e-commerce zdar a behu zvlášť! 

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.