Spokojnosť je forma múdrosti. (Sidonie-Gabrielle Colette)

Spokojnosť je forma múdrosti. (Sidonie-Gabrielle Colette)

ui42 vie, že tím ľudí, ktorý v agentúre pracuje je skvelý a chce, aby to vedeli aj ľudia mimo nej. Preto sa uičko rozhodlo ukázať svojich kolegov v inej ako pracovnej podobe prostredníctvom osobných videí, ktoré neprezentujú dosiahnuté výsledky, ale nás, ľudí.  

Keď som sa o tejto zamýšľanej aktivite dozvedela, veľmi ma tá myšlienka nadchla a hlásila som sa ako prvá. Som totiž taký veselý extrovert, ktorý chce byť všade a veľa. Už som sa videla vo fitku, ako tam vo veľkom cvičím a hovorím svoj príbeh. Nakoniec je môj príbeh odprezentovaný inak, ale nevadí mi to, lebo je veľmi autentický a zachytil moju podstatu. 

Nahrávaniu predchádzala 2-hodinová debata so scenáristkou a dramaturgičkou na kameru, aby zistila ako na ňu reagujem. Bol to príjemný pokec, ktorý ma preniesol do minulosti a vyplavil veľa príjemných spomienok. Aby tieto spomienky boli zhmotnené, po rozhovore som dostala úlohu poslať fotografie, ktoré zachytávajú môj doterajší život. Poviem vám, takéto cvičenie odporúčam urobiť každému. Na fotkách som videla toľko situácií, na ktoré som už zabudla a zdajú sa, akoby boli zažité v minulom živote. Zopár fotiek som si aj uložila aj do telefónu, aby mi opäť vyčarovali rovnaký úsmev na tvári. 

Po čase prišiel na rad krok č. 2 - nahrávanie, ktoré sa odohrávalo vo fitku - City Fitness Bratislava. Aby sme nenarušili chod prevádzky, natáčali sme v nočných hodinách od 22:00 do 3:00. Z 5-hodinového natáčania sú vo finálnom videu asi 3 sekundy :) (obdivujem všetkých hercov).

Pri nahrávaní som už nebola taká frajerka a extrovertka  a musím povedať, že som sa hanbila. No človek keď má 30-krát dvíhať činky, aby to vo videu dobre vyzeralo, už aj zabudne na hanbu a robí všetko preto, aby ho tá činka nepripučila. 

Ako krok č. 3 bolo nahrávanie hlasu. Mala som sa vopred naučiť text naspamäť, čo som sa samozrejme nenaučila. Myslela som si, že so svojím šarmom to zvládnem aj bez prípravy. Mýlila som sa. Hovoriť prirodzene so správnou intonáciou tak, aby v hlase nebolo cítiť, že to čítam, dalo zabrať, ale po hodine a pol sme to spoločne zvládli.

Keď som videla výsledok, necítila som sa úplne komfortne. Určite poznáte ten pocit, keď sa vidíte vo videu alebo počujete svoj hlas a nepáčite sa sami sebe. Avšak, človek je od prírody sám na seba veľmi prísny a kritický, preto hodnotenie nechávam na iných. Zatiaľ ohlasy od kolegov aj blízkych, ktorí video už stihli vidieť boli veľmi pozitívne, z čoho sa veľmi teším. 

Každý z krokov som si však veľmi užila a bol to pre mňa perfektný zážitok, najmä kvôli jedinečnosti tohto projektu. Vážim si uičko, že sa na svojich ľudí v prvom rade pozerá ako na ľudské bytosti až potom ako na zamestnancov. A tento princíp by mal platiť v každej firme. Ak by ste chceli so svojim projektom dostať formy, budem rada ak mi napíšete.

Príjemné pozeranie :)

Carol

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.