BUXUS získal na súťaži Zlatý erb vynikajúce striebro

BUXUS získal na súťaži Zlatý erb vynikajúce striebro

Svet technológií sa neustále rozvíja a svižné tempo s ním udržiava aj populárny redakčný systém BUXUS. Dlhoročné know-how pretavené do tohto CMS systému nedávno ocenili aj v rámci v súťaže Zlatý erb. V nej sa webové sídlo Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), založené na systéme BUXUS, umiestnilo na druhom mieste spomedzi všetkých krajov.

V medziročnom porovnaní si polepšil

Cieľom každoročne organizovanej súťaže Zlatý erb je najmä podpora informatizácie slovenských samospráv, ako aj ocenenie výnimočných projektov v oblasti využívania informačno-komunikačných technológií zvyšujúcich kvalitu verejných služieb. Ceny sa udeľujú v troch základných kategóriách, a to najlepšia stránka obcí, najlepšia stránka miest a mestských častí a najlepšia stránka samosprávneho kraja. Na aktuálnom 14. ročníku sa spoločne zúčastnilo 77 samospráv a porota hodnotila celkovo až 63 kritérií v 11 rôznych kategóriách. Úspešné tretie miesto z minulého roka si tak trenčianska samospráva ešte vylepšila a v konvenčnom hodnotení sa posunula na výbornú striebornú priečku.

Faktory, ktoré presvedčili

Medzi hodnotenými kritériami bolo

  • ovládanie webovej stránky,
  • navigácia,
  • prehľadnosť,
  • grafické spracovanie webu

a hodnotili aj to, či stránka obsahovala dôležité a odporúčané informácie a služby pre občanov. V rámci spomínaného balíka kritérií porota zároveň hodnotila dodržiavanie štandardov funkčnosti webových stránok. 

Keby porota vzala do úvahy i vysoko responzívny dizajn, na ktorý sa už dva roky zameriavajú, súčasné umiestnenie webu v súťaži by mohlo byť ešte lepšie. V súčasnosti neexistuje lepšia technologická inovácia, ktorá tvorí rozhodujúci faktor napríklad pri vyhľadávaní v Googli. (Administrátor webovej stránky TSK Ján Drha)

Spokojnosť na strane užívateľa

BUXUS sa v tejto súvislosti neteší len oceneniu zo strany odborníkov. Popularitu webového sídla TSK totiž nepriamo prezrádza aj každoročne sa zvyšujúca návštevnosť tejto webovej stránky. Potvrdzujú to aj údaje, ktoré v číslach hovoria o 1,4 mil. ľudí, ktorí navštívili webové sídlo TSK od začiatku tohto roka. Vedúcim skokanom sú však podľa slov Jána Drhu mobilné zariadenia, cez ktoré evidujú viac ako 550 tis. unikátnych zobrazení, čo predstavuje v porovnaní s rokom 2015 až trojnásobný nárast. Pre zaujímavosť možno ešte spomenúť, že najvyhľadávanejším sektorom na webe TSK je oblasť zdravotníctva.

BUXUS pomohol TSK k prvenstvu v rebríčku transparentnosti žúp

Redakčný systém BUXUS používa najmodernejšie technológie a user friendly riešenia, ktoré uľahčujú používateľom vyhľadávanie a celkový pohyb na webovej stránke. Ani webové sídlo  www.tsk.sk nie je v tomto ohľade žiadnou výnimkou. Užívatelia tam môžu nájsť rôzne užitočné informácie vrátane majetkových priznaní politikov či zoznamu pridelených dotácií. Prvenstvo v rebríčku transparentnosti žúp tak získal Trenčiansky samosprávny kraj aj vďaka svojmu prehľadnému a responzívnemu webu založenom na systéme BUXUS. Pozitívny výsledok napokon zaznamenali aj so systémom zverejňovania objednávok, faktúr i zmlúv, ktoré možno rýchlo a jednoducho vyhľadať.

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.