Návod, na čo treba myslieť pri riešení prepojenia Vášho e-shopu a ERP systému

Návod, na čo treba myslieť pri riešení prepojenia Vášho e-shopu a ERP systému

Prevádzka e-shopu vyžaduje množstvo úkonov a spoluprácu viacerých systémov. Úspešný e-shop, ktorý chce rásť, potrebuje efektívne procesy. To, čo sa dá, treba zautomatizovať. Keď niečo musíte spraviť manuálne, treba to robiť len raz v tom najvhodnejšom systéme a do ostatných systémov potrebné dáta exportovať. Konkrétny scenár, ako bude prepojený e-shopu so skladom, účtovníctvom a dodávateľom produktov, má skoro každý iný.

V každodennej praxi sa stretávame so zadaniami tohto druhu a nie vždy je požiadavka klienta jasná a presná. Vyplýva to z mnohých faktorov. Často ani samotní klienti nevedia presne zadefinovať svoje požiadavky a obracajú sa na nás s neúplnými zadaniami. Aj na to sme v ui42 tu, aby sme pomohli aj so samotnou odbornou stránkou zadania.

Ako vstupnú pomôcku sme na základe našich skúseností definovali sériu otázok, ktoré na strane klienta pomôžu popísať správne východiskovú situáciu. A na strane agentúry pochopiť zadanie a mať pokryté kľúčové otázky pre vypracovanie ponuky pre klienta.

Napríklad taký katalóg produktov. Častý scenár je, že dodávatelia produktov poskytnú rôzne zoznamy, tie sa potom importujú do ERP systému (alebo priamo do e-shopu). V zoznamoch nikdy nie sú všetky dáta (napr. chýbajú stručné popisy, doplňujúce obrázky, popisy s HTML formátovaním /hrubé písmo/..), doplnkové dáta sa zväčša dopĺňajú priamo v e-shope.

Dôležité je rozhodnúť sa odkiaľ sa budú ktoré dáta brať, kde sa budú dať upravovať a kam sa budú len importovať. Podobné rozhodnutia treba spraviť s objednávkami. Akonáhle je prepojených 2 a viac systémov, ktoré spravujú to isté, treba určiť, ktorý systém, ktorú časť “riadi” a ktorý len “počúva”.

Nasledujúce otázky nám pomôžu zorientovať sa vo Vašej situácii. Formulár síce nepokrýva úplne všetky otázky a všetky varianty, ale slúži ako výborný odrazový bod pre ďalšie jednanie a prípravu špecifikácie.

Veríme, že sme Vám pomohli. Ak neboli pre Vás tieto informácie dostačujúce a máte na nás ďalšie otázky, neváhajte nás kontaktovať. Radi Vám ich zodpovieme.

Peter Jakuš a tím ui42

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.