Mobilná aplikácia pre najdlhší štafetový beh na Slovensku

Mobilná aplikácia pre najdlhší štafetový beh na Slovensku

Beh a grafický dizajn - čo majú spoločné? Jarná bežecká sezóna je už v plnom prúde, kam sa pozriete, každý víkend X behov od výmyslu sveta. Super - ľudia behajú, športujú, hýbu sa - a to je dobré a zdravé. Každý druhý bežec má na ruke bežecký tester, každý tretí (alebo opačne?) mobilný telefón s bežeckou aplikáciou. A sme doma - používateľsky atraktívna aplikácia je dôležitou súčasťou športovej výbavy mnohých bežcov.

Na základe dobrej spolupráce na predchádzajúcich projektoch sme boli spoločnosťou Hewlett Packard Enterprise oslovení, aby sme sa spolupodieľali na vývoji mobilnej aplikácie pre najdlhší štafetový beh na Slovensku The Run Slovakia z Košíc do Bratislavy v celkovej dĺžke 513 km.

Cieľom štafetového behu The Run Slovakia nie je iba zabehnúť trasu z Košíc do Bratislavy, ale aj spoznať krásy Slovenska v podobne kultúrnych i historických pamiatok. Bežci si tak môžu vychutnať scenériu krásneho Spišského hradu, Vysokých Tatier, Kvačianskej doliny, ako aj nádherné Čičmany, či zelené vinice v oblasti Malých Karpát.

Nás User Experience tím dostal za úlohu vytvoriť kompletnú informačnú architektúru mobilnej aplikácie, ktorá obsahuje 3 používateľské pohľady (Bežec, Fanúšik a Organizátor). Následne wireframy, grafický a UX dizajn.

Použivateľský pohľad bežca zohľadnoval potrebu jednoduchého absolvovania vstupnej kontroly na každej odovzdávke pomocou zoskenovania QR kódu. Následne sa dáta odoslali na server, vďaka čomu mohli fanúšikovia sledovať aktuálne výsledky.

Organizátori dokázali vďaka aplikácii monitorovať priebeh preteku a v prípade potreby mohli vydať traťové upozornenie, ktoré sa zobrazilo všetkým bežcom. Bežci sa tak nemuseli báť, že by ich na trati prekvapilo niečo nečakané.

Posledný používateľský pohľad bol zameraný na fanúšikov. Cieľom bolo poskytnúť im čo najviac informácií o aktuálnom stave  behu. Či už v podobe živej mapy, ako aj podrobných výsledkov, ktoré pozostávali z výsledkov celkového kumulovaného času, časov odozdávky a času jednotlivej etapy.


Vďaka prepracovanej informačnej architektúre a  kompaktnosti aplikácie bolo možné uspokojiť všetky tri používateľské pohľady, za čo si aplikácia vyslúžila hodnotenie v AppStore a Google Play v kategórii 4+.

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.