Prečo je UX testovanie neoddeliteľnou súčasťou úspešného webu?

Prečo je UX testovanie neoddeliteľnou súčasťou úspešného webu?

Zvažujete, či otestovať svoj web alebo nie? Premýšľate nad profesionálnym testovaním v agentúre? V ui42 náš tím skúsených UX odborníkov testuje weby a aplikácie už viac ako 9 rokov a je to jedna z najzaujímavejších častí našej práce. Testovací proces máme po rokoch praxe vyladený a prispôsobený našim potrebám, sústredíme sa na kvalitu, nie na kvantitu, testujeme maximálne 5-10 ľudí a výsledky podrobne analyzujeme. Pohľad na klienta, ktorý sleduje participanta trápiaceho s jeho webom a na vlastné oči vidí chyby, ktoré si dovtedy neuvedomoval, je na nezaplatenie.

Pre klienta je to dôležitejšie ako 100 prednášok a meetingov dohromady. Ako sa hovorí "Lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť". Testovanie možno nie je lacné, ale dáva jasné a rýchle odpovede. Je to perfektný nástroj, ak si s nejakým problémom nevieme rady, alebo sa o ňom nevieme dohodnúť s klientom.


Od stola môžeme riešiť a polemizovať donekonečna, vkladať do riešení veľa energie a aj tak sa nemusíme trafiť do čierneho. Pri testovaní nemusíme s nikým diskutovať, odpoveď príde sama a je jasné, že bude prínosná. Zapojiť používateľa do hry je skrátka najefektívnejší spôsob ako sa dopracovať k dobrému riešeniu a v konečnom dôsledku ušetrí čas, peniaze aj nervy všetkých zúčastnených.

Okrem toho, keď sa na jednom mieste stretne klient, dodávateľ aj používateľ, je to vždy zaujímavá skúsenosť. Pozorovatelia môžu priamo zasahovať do scenárov testovania, takže spätná väzba je okamžitá. Naši klienti si to nesmierne pochvaľujú, odporúčam každému, kto chce mať úspešný web.

V prípade záujmu o UX testovanie sa neváhajte obrátiť na náš tím UX odborníkov, ktorý Vám navrhne riešenie na mieru.
UX tím ui42

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.