Kvalitný fulltextový vyhľadávač dokáže až 5x zvýšiť konverzný pomer

Kvalitný fulltextový vyhľadávač dokáže až 5x zvýšiť konverzný pomer

Ponúkate kvalitné produkty a služby, napriek tomu však nedosahujete čísla, aké by ste si predstavovali? Zvýšte svoju konkurencieschopnosť s unikátnym fulltextovým vyhľadávaním Lucene/solr. Výkonné open source riešenie funguje ako samostatný prídavný modul, ktorý možno nasadiť pre akýkoľvek CMS systém (redakčný systém). Pri jeho implementácii tak nie je potrebné migrovať celú súčasnú platformu, čo sa priaznivo odráža aj na jeho výslednej cene.

Vysoká kvalita online vyhľadávania

Z pohľadu návštevníka webu alebo e-shopu je lokálne fulltextové vyhľadávanie dôležitým doplnkom k prehľadnej navigácii. Ak návštevník nenájde cez navigáciu požadovaný produkt alebo informáciu, využije fulltexotvý vyhľadávač, ak je k dispozícii. Očakáva však od neho rovnako dobre výsledky vyhľadávanie, na aké je zvyknutý z vyhľadávania na Google. Ak ich dostane, je veľká šanca, že tovar nakúpi.

Lucene/solr je jeden z najrozšírenejších fulltextových vyhľadávačov na svete. Návštevníkom webových stránok umožňuje vyhľadávanie na viacerých webových lokalitách a v rôznych typoch dokumentov, vrátane PDF dokumentov. Obsahuje tzv. našepkávač označovaný ako „search suggestions“, ktorý dokáže už pri zadaní niekoľkých písmen do vyhľadávača vygenerovať karty s navrhovanými výsledkami vrátane fotiek požadovaných produktov a služieb. Jeho ďalšou výhodou je, že návštevníkom webu umožňuje vyhľadávať výrazy, ktoré sú už vyskloňované a dokonca správne vyhľadá aj výrazy s preklepmi.

Fulltextový vyhľadávač

Efektívne riešenie ušité na mieru

Hlavným cieľom tohto špičkového modulu je umožniť návštevníkom webovej stránky rýchlo a jednoducho vyhľadávať požadovaný obsah. Každé riešenie vám ušijeme na mieru a nastavíme ho podľa vašich aktuálnych potrieb. Samotná implementácia zahŕňa indexovanie, nastavenie stemmera a stránky s výsledkami vyhľadávania (Search Engine Results Page – SERP). Fulltextový vyhľadávač prepojíme s Google Analytics, aby ste videli jeho prínos a vedeli vyhľadávanie ďalej zlepšovať.

S kvalitným fulltextovým vyhľadávačom sa konverzný pomer zvýši až 5-násobne. Okrem konverzného pomeru majú návštevy, pri ktorých bolo využité kvalitné vyhľadávanie, kvalitnejšie aj ďalšie parametre, ako napríklad vyšší počet navštívených stránok, väčšiu dĺžku návštevy a nižší bounce rate. Samozrejme to platí len pre fulltextové vyhľadávania s kvalitnými výsledkami.

Site Search v Google Analytics

S Lucene/solr dokážete až 5x viac zvýšiť konverzný pomer.

Pre koho je riešenie vhodné?

V ui42 máme výborné skúsenosti s implementáciou fulltextového vyhľadávača Lucene/solr. Patríme medzi priekopníkov na slovenskom a českom trhu, ktorí otestovali efektivitu tohto špičkového open source riešenia. Máme za sebou jeho implementáciu okrem slovenčiny a češtiny aj v maďarčine a rumunčine, pre ktoré sme vytvorili vlastné skloňovacie slovníky tzv. stemmery. Vieme ho však nasadiť aj v akomkoľvek inom cudzom jazyku. Lucene/solr odporúčame implementovať každému, kto chce svojim zákazníkom uľahčiť vyhľadávanie na svojej webovej stránke, pretože rýchla a jednoduchá cesta k požadovanému obsahu je kľúčovým faktorom každého úspešného predaja.

Nižšie vám pripájame pohľad na riešenie vyhľadávania Lucene/Solr v praxi. Pre nášho klienta sme ho implementovali v slovenskom, českom a maďarskom jazyku.

Fulltextový vyhľadávač

Kontaktujte nás, ak Vás zaujal obsah tohto článku.

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.