Ako využiť umelú inteligenciu v e-shope?

Konkurencia je v e-commerce čím ďalej tým tvrdšia a tradičné metódy nestačia na to, aby ste sa dostali či udržali na vrchole. Našťastie, existuje tajná zbraň, ktorá vám pomôže prekonať gravitáciu a vystreliť váš e-shop na vrchol - umelá inteligencia (AI).

Ako využiť umelú inteligenciu v e-shope?

Ako využiť umelú inteligenciu v e-shope?

Konkurencia je v e-commerce čím ďalej tým tvrdšia a tradičné metódy nestačia na to, aby ste sa dostali či udržali na vrchole. Našťastie, existuje tajná zbraň, ktorá vám pomôže prekonať gravitáciu a vystreliť váš e-shop na vrchol - umelá inteligencia (AI).

Ako využiť umelú inteligenciu v e-shope?

AKTUALIZOVANÉ: Blogový článok sme pôvodne publikovali 21.4.2022 a aktualizovali 25.6.2024. 

Ako sa budúcnosť stáva našou prítomnosťou, je ten správny čas vysvetliť si, že nie za každou umelou inteligenciou sa ukrýva robot, čo na seba preberá ľudské vlastnosti a správanie. 

Hovoríme o súčasti nástrojov a technológií, ktoré nám už dnes zjednodušujú život bez toho, aby sme si to vôbec uvedomovali. Pre konkrétny príklad, by sme si mohli uviesť Netflix, ktorý mnohí z nás používame, či minimálne poznáme. Čo myslíte, ako nám dokáže Netflix odporučiť čo si pozrieť ďalej, ako odhadne ten správny film, či seriál, ktorý nám odporučí? My len zrazu nájdeme to, čo sme ani nevedeli, že hľadáme. No sme s tým výberom spokojní. 

Umelá inteligencia je silný nástroj, ktorý dokáže transformovať váš e-shop a posunúť ho na novú úroveň. Využitím AI môžete personalizovať zážitok zákazníkov, zvýšiť predaj, zlepšiť servis a zefektívniť logistiku. Nebojte sa začať s AI a zistite, ako vám môže pomôcť dosiahnuť vaše ciele.

Ako vám pomôže umelá inteligencia vylepšiť váš e-shop?

Personalizácia

Umelá inteligencia umožňuje analyzovať správanie zákazníkov a na základe toho im ponúkať produkty a odporúčania, ktoré ich s najväčšou pravdepodobnosťou zaujmú. Predstavte si, že váš e-shop dokáže čítať myšlienky zákazníkov a ukázať im presne to, čo hľadajú, bez toho, aby museli prehľadávať stovky produktov. Neviete si to predstaviť? Pozrite si napríklad také e-shopy ako pexo.cz, armytex.sk či ibo.sk, ktoré využívajú personalizované automatizované odporúčania od ui42 a dosahujú tak nárast +10% v obrate vďaka AI.

 

Žiaden robot, ani špeciálna mašina, ale strojové učenie, ktoré vďaka dátam dokáže odporučiť tie správne produkty. Ide však o veľké množstvo dát. Čo by ste asi ale neuhádli, ide o dáta výhradne anonymné! Čiže nemusíte mať žiadny strach o bezpečnosť a riziká, ktoré sa vám už mohli s touto témou spojiť. Zbierajú sa len anonymizované dáta o produktoch, používateľoch a ich správaní. Práve vďaka nim, špeciálne nastaveným algoritmom a tak vytvoreným štatistickým modelom, dokáže tento systém predpovedať to, čo je najlepšie pre každého jedného zákazníka. 

Zvýšenie konverzií

AI vám pomôže optimalizovať vaše webové stránky a marketingové kampane tak, aby ste získali viac predajov. Algoritmy dokážu identifikovať slabé miesta na vašich stránkach a navrhnúť úpravy, ktoré povedú k vyššej konverzii návštevníkov na zákazníkov.

Zlepšenie zákazníckeho servisu

AI vám umožní automatizovať úlohy zákazníckeho servisu, ako sú odpovede na bežné otázky, riešenie reklamácií a poskytovanie podpory 24/7. Zákazníci tak už nebudú musieť čakať v dlhých radoch na odpovede a vyriešenie problémov. Začnite využívať AI Chatbota aj vy.

Zjednodušenie logistiky

AI vám pomôže optimalizovať zásoby, zefektívniť proces doručovania a znížiť náklady. Algoritmy dokážu predpovedať dopyt po produktoch, automatizovať objednávanie tovaru a optimalizovať trasy doručovania.

Ako začať s AI vo vašom e-shope?

Ak chcete začať s AI vo vašom e-shope, existuje niekoľko krokov, ktoré môžete podniknúť:

  1. Určite si svoje ciele. Čo chcete s AI dosiahnuť? Zvýšiť konverzie? Zlepšiť zákaznícky servis? Znížiť náklady?
  2. Vyberte si správnu technológiu. Existuje mnoho rôznych platforiem AI, z ktorých si môžete vybrať. Je dôležité vybrať si platformu, ktorá vyhovuje vašim potrebám a rozpočtu.
  3. Implementujte riešenie. Akonáhle si vyberiete platformu, budete musieť implementovať riešenie do vášho e-shopu. To môže zahŕňať integráciu platformy s vašim webovým serverom, databázou a inými systémami.
  4. Merajte výsledky. Je dôležité sledovať výsledky vašich AI iniciatív a podľa potreby ich upravovať.

Čo dokáže umelá inteligencia s vašim e-shopom? 

Umelá inteligencia vám pomôže k vytvoreniu konkurenčnej výhody! Svetoví lídri ako Netflix, YouTube, či Alibaba už dávnejšie pochopili ako sa čo najviac priblížiť a poznať ich zákazníkov/návštevníkov stránky. Na Slovensku sme my tými priekopníkmi, čo prinášajú práve našim e-shopom túto možnosť. Nám nezáleží na tom, či ste malý začínajúci podnikateľ alebo stredne veľká zabehnutá firma. V ui42 sa postaráme o to, aby sa váš zákazník dostal na vašej stránke jednoducho tam, kam chce a našiel to, čo nájsť má. A hlavne sa nemusíte báť, určite nie ste naše pokusné králiky. 

Už viac nemusíte váhať, nakopnite konečne svoj marketing inovatívnym spôsobom a nechajte umelú inteligenciu odviesť skvelú, no náročnú prácu za vás! Aj keď to znie teraz jednoducho, tento systém v sebe skrýva veľa práce a dokáže tak nahradiť nejednu pracovnú pomoc alebo vám ušetriť nemalé čiastky v rozpočte.

Sú vám niektoré výrazy nejasné? Pozrite uičkovskú abecedu

Kontaktujte nás

Naša agentúra sa riadi pravidlami a princípmi Férového tendra.

Prečítajte si tiež

Ďakujeme za odber!
Čoskoro dostanete náš newsletter.
Ups! Tento email už je registrovaný
Email už máme v databáze, skontrolujte si schránku alebo použite iný mail
Ups! Tento email je nesprávny
Email nemá správny formát
Ups! Neznáma chyba
Prosím, skúste to neskôr

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.