Víťazstvo za rýchlosť webu

Víťazstvo za rýchlosť webu

Okrem úspešného prezentovania nášho CMS BUXUS, konkrétne jeho CESTY OD PHP 3 K LARAVELU, sme sa na CodeCone zúčastnili súťaže usporiadanej spoločnosťou FILEJET.

FILEJET sa zaoberá optimalizáciou obrázkov na webe. Na CodeCone vyhlásil súťaž o:

najlepšie optimalizovaný web z pohľadu images.

Testovalo sa pomocou ich nástroja na “inšpekciu” webu, ktorý si môžete aj vy ľahko vyskúšať. Hádajte, - jasné že sme vyhrali a nie len tak obyčajne! Obsadili sme 1. a 3. miesto s dvomi rôznymi stránkami našich klientov: AKMV a Babytrend

Samozrejme, v ui42 si uvedomujeme dôležitosť dátovej optimalizácie obrázkov. Prináša totiž nielen užívateľský komfort. Ten je spojený s rýchlym loadingom a samozrejme menšou spotrebou mobilných dát. Dôležitá je aj konkurenčná výhoda v SEO. Optimalizovaný obrázok (spolu s ALT tag, Title a adekvátnym Názvom obrázku k jeho obsahu), má totiž väčšiu pravdepodobnosť zobraziť sa v ponuke images pre dopyt vo vyhľadávači. Môže sa tak prípadne stať aj vstupnou bránou do vášho e-shopu. Príkladom je zadanie názvu krajiny do Google. Medzi ponúkanými obrázkami, sa budú vyskytovať obrázky zo stránok cestovných kancelárií.

FILEJET sa stal aj našim partnerom na nedávnom MastersGate, kde mal aj svoj prezentačný kiosk. Kto ste nemali tú možnosť, môžete sa na nás obrátiť a radi Vám sprostredkujeme kontakt.

Dátovo “malé” obrázky nám teda priniesli víťazstvo a to určite nie je nikdy malé! Proste to s nimi vieme! Odmena za výhru - skvelá. A to nemám na mysli len tú, čo vidíte na fotkách. Ale skôr odmena vo forme spokojných zákazníkov. 

Chlapci, po dobre odvedenej práci: “Na zdravie!” :-)

Šimon Zámečník (ui42) a Miroslav Demovič (FILEJET)

Jakub Potocký a Šimon Zámečník (ui42)

Zaujala Vás téma rýchlosť webu, BUXUS, optimalizácia obrázkov? Neváhajte nás kontaktovať. Naši odborníci Vám radi poradia. 

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.