Spomienky na Viktora

Spomienky na Viktora

Odišiel náš kamarát, spolužiak a kolega Viktor. Po dlhej a ťažkej chorobe, s ktorou bojoval statočne do poslednej chvíle. V ui42 sme spolu prežili nezabudnuteľných 21 rokov. Bude nám chýbať. Prinášame zopár spomienok na neho.

Viktor na Matfyze

Prvýkrát som sa stretol s Viktorom na vysokoškolskej brigáde na zbere chmeľu vo Veľkých Ripňanoch. Po skončení brigády začal náš prvý zimný semester. Ubytovali nás na internáte v Mlynskej doline nazývanom Šturák. Ako prváci sme bývali na najvyššom poschodí, keďže výťahy často nefungovali. Prvý deň na internáte ma zarazili údery na stenu izby, ktoré neprestávali. Z vedľajšej izby sa ozývala hlučná moderná hudba. Po nakuknutí do izby som zbadal Viktora, ktorý tancoval zvláštny tanec, pri ktorom sa odrážal od všetkých stien izby vrátane plafóna. Tancoval na hudbu Michaela Jacksona, čo bola jedna z jeho celoživotných lások. Pritom som spoznal jednu z hlavných Viktorových čŕt, ktorou bolo ohromné množstvo energie, ktorou disponoval. Viktor bol jednoducho neúnavný.

V roku 1993 Viktor absolvoval štúdium Umelej inteligencie na Matematicko-fyzikálne fakulte Univerzity Komenského v Bratislave s červeným diplomom a titulom Magister (Mgr.). Vzápätí sa oženil s našou spolužiačkou Renkou, vrátil sa do Nitry a potom som o ňom niekoľko rokov nepočul.

Viktor v ui42

Viktor začal robiť pre ui42 začiatkom roka 1999 na dohodu o pracovnej činnosti. Vtedy ešte pracoval v nitrianskom PVT (Podnik výpočtovej techniky), kde nastúpil po vysokej škole. V PVT bol databázovým programátorom pre kupónovú privatizáciu a RM Systém. 

Od júna 2000 začal pracovať v ui42 na plný pracovný úväzok, na začiatku na pozícii C# programátora na projektoch pre amerických klientov WorldCom a Rádio Slobodná Európa.

Potom pracoval ako PHP programátor na vývoji nášho CMS BUXUS a na vývoji klientskych projektov v ňom. V roku 2005 sa v ui42 stal Projektovým Manažérom. Medzi jeho úlohy popri vývoji a supporte projektov patrilo pripraviť informačnú architektúru, funkčnú špecifikáciu, základnú SEO analýzu, zabezpečiť úspešné spustenie projektu a jeho ďalší rozvoj. Niekoľko rokov viedol nitriansku pobočku ui42, potom aj celý tím programátorov a projektových manažérov ui42.

Mal na starosti najmä technicky náročné projekty pre klientov z oblasti cestovného ruchu, napríklad Limba, Firotour a Turancar, ako aj pre mnohé veľké e-shopy, napríklad Dedoles a Predeti, a pre ďalších klientov v oblasti e-commerce, ako napríklad LeasePlan.  

Viktorove matematické nadanie, informatické vzdelanie a IT skúsenosti spolu s jeho pracovitosťou boli základom mnohých úspešných projektov. V každom projekte bola jeho silnou stránkou priateľskosť, s viacerými klientmi si tykal a pracovné vzťahy často prerástli do kamarátskych. Viktor bol vďaka svojej povahe aj dobrým obchodníkom, ktorý vedel aj nadviazať kontakt, aj predať a najmä dlhodobo udržať vzťah.

V ui42 bol Viktor obľúbený aj pri práci aj pri športe aj pri zábave. Mnohí budeme radi spomínať na naše spoločné firemné víkendy, plné nielen športu a radovánok ale aj diskusií, kde Viktor konštruktívne kritizoval aj navrhoval a pomohol nám zlepšiť fungovanie ui42.

Prežili sme v ui42 spolu nezabudnuteľných 21 rokov.

Viktor - otec, kamarát, matematik, zabávač, športovec a Nitran

Viktor bol dušou aj telom športovec. Jeho obľúbené športy boli zjazdové lyžovanie, tenis, squash, stolný tenis, volejbal, futbal a plážový volejbal ;-) V posledných rokoch začal jazdiť aj na bicykli.

Málokto vie, že sa Viktor venoval aj akrobatickému lyžovaniu. V prvom semestri na Matfyze sme spolu začali chodiť na tréningy akrobatického lyžovania. Naštastie sme skončili po zopár pokusoch o saltá na trampolíne a venovali sa radšej náročnému štúdiu matematiky a informatiky. 

Viktor bol súťaživý a vždy chcel vyhrať. Takže na lyžiarskych svahoch bol vždy najrýchlejší a v Dolomitoch mal vždy odlyžovaných najviac kilometrov zo všetkých kamarátov. Ping-pong ste s ním hrali, kým vás neudolal. V Nitre, kde prežil celý svoj život, bol veľkým fanúšikom hokejového klubu HC Nitra.

Viktorov matematický talent, cibrený počas štúdia gymnázia Eugena Gudernu v Nitre v matematickej triede a na matematických a programátorských súťažiach, bol súčasťou jeho života. Rád riešil matematické a logické hádanky, istý čas hral súťažne Scrabble. Jemu to jednoducho pálilo.

S kamarátmi žili čulý spoločenský život, okrem iného zorganizovali množstvo plesov. Viktor rád chodieval s kamarátmi na huby. Venoval sa aj cestovaniu, najmä s rodinou. Mali precestované pobrežie a množstvo ostrovov Stredozemného mora. S manželkou navštívili aj USA a Nový Zéland.

Viktor podľahol v utorok večer 27. júla 2021 dlhej a ťažkej chorobe, s ktorou bojoval statočne do poslednej chvíle. Pre ui42 pracoval aj v posledných dňoch, práca a najmä rodina boli jeho oporou.

Viktor Bódi sa narodil 9.6.1970, zomrel 27.7.2021. Pochovaný je na cintoríne Mlynárce v Nitre. Zostali po ňom manželka s dcérou, vnukom a synom, rodičia a brat.

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.