Mobile usability workshop na MobileRulezz 2013

Mobile usability workshop na MobileRulezz 2013

Martin Krupa z ui42 prezentoval na MobileRulezz 2013 základné usability princípy pre aplikácie a weby na smartfónoch a tabletoch na workshope Mobile Usability. Princípy sú založené na pozorovaniach a vlastných skúsenostiach po vyše 2 rokoch usability testovaní na mobilných zariadeniach v usability laboratóriu ui42. Oproti minuloročnej prednáške ui42 na MobileRulezz 2012 o usability testovaní mobilných aplikácií sme pripravili zoznam odporúčaní aj varovaní pri návrhu UI mobilných appiek aj webov.

Usability princípy pre mobilné aplikácie a weby

Pozrite si slajdy z workshopu:

Testovanie použiteľnosti na mobilných zariadeniach

Od jesene 2011, keď sme počas World Usability Day 2011 realizovali v našom usability laboratóriu prvé testovanie mobilných webov na Slovensku, máme za sebou už ďalšie testovania mobilných webov aj mobilných aplikácií. Testovali sme nielen na smartfónoch ale aj tabletoch, dokonca aj špeciálnych tabletoch vyrobených pre konkrétnu aplikácie na využitie v teréne. Testovali sme rôzne weby a aplikácie, aj navigáciu v aute aj mobilný banking. Okrem výsledkov testovaní máme aj vlastné skúsenosti s návrhom a vývojom mobilných webov. Som presvedčený, že máme o návrhu mobilných webov a aplikácií dosť skúseností a radi ich zdieľame.

Martin Krupa Mobile usability workshop Mobile Rulezz 2013

Mobile Rulezz rastie aj ako komunita okolo mobilných aplikácií

Tento ročník najväčšej konferencie o mobilnom marketingu, mobilných technológiách a mobilných aplikáciách na Slovensku bol znovu skvelý. Posun bol v každej oblasti, od výberu miesta, cez organizáciu konferencie, prednášky a workshopy až po komunitu, ktorá sa konferencie zúčastnila.

Peťovi Šebovi a ďalším organizátorom patrí veľké VĎAKA!

Pokrok oproti minulého roku bol výrazny aj v súťaži mobilných aplikácií. Mali sme tú česť a radosť mať aj tento rok zastúpenie v porote. Bolo toho veľa, zjavne sme sa na Slovensku pohli a naša výzva z minulého roka, že je najvyšší čas začať, nebola márna. Pozrite si víťazné mobilné aplikácie.

Ozaj, odpoveď na otázku z Twittera, či ui42 appky aj vyvíja, je áno! Takže sa venujeme aj návrhu, testovaniu a vývoju mobilných aplikácií.

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.