18 rokov ui42

18 rokov ui42

ui42 sme založili v roku 1997 ako traja asistenti na Ústave informatiky v kancelárii č.42 na Matematicko-fyzikálnej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Za dverami, ktoré boli označené ako ui42, sme prežili prvé roky s internetom a webom na Slovensku. Tieto vtedy nové technológie nás fascinovali a videli sme v nich spústu nových príležitostí, ktoré sa však nedali realizovať na akademickej pôde.

A tak sme sa pustili do podnikania. V tom čase u nás neboli žiadne startupy, neexistovali  žiadni investori a softvérových firiem bolo málo. Nevedeli sme, čo je biznis plán a ani ho od nás nikto nechcel. Vlastne neexistovala ani konkurencia. A tým pádom takmer neexistoval ani trh podnikania na internete alebo webe, snáď okrem poskytovateľov internetu. Verili sme však, že zopár softvérových internetových projektíkov sa nájde a nejako sa rozbehneme.

Realita bola nakoniec iná: projektov bolo menej a vďaka tomu sme rozbehli svoje vlastné, medzi nimi aj pracovný portál Profesia.sk. V ui42 sme viackrát museli podobne reagovať na neočakávané situácie. Naša reakcia nebola vždy správna. Nič z toho však nepovažujeme za neúspech ale za cennú skúsenosť.

Vďaka všetkým skúsenostiam a najmä ľuďom v ui42 sme stále priekopníkmi na internete a na webe (alebo online, ako sa tomu teraz hovorí). Prinášame ďalšie inovácie, tak ako sme na slovenský internet priniesli online pracovný portál, redakčný systém, e-shopy, snehové správy, informačnú architektúru, testovanie použiteľnosti, World Usability Day alebo výkonnostný online marketing.

Sme stále tu, aby sme pomáhali akcelerovať online biznis na Slovensku!

P.S. Nižšie je zopár fotografií z roku 1998 v našich prvých kanceláriach v Bratislave Pod vinicami. Fotili sme na požičanom digitálnom fotoaparáte Kodak DC neviemkoľko.

Prečítajte si tiež

Ďakujeme za odber!
Čoskoro dostanete náš newsletter.
Ups! Tento email už je registrovaný
Email už máme v databáze, skontrolujte si schránku alebo použite iný mail
Ups! Tento email je nesprávny
Email nemá správny formát
Ups! Neznáma chyba
Prosím, skúste to neskôr

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.