18 rokov ui42

18 rokov ui42

ui42 sme založili v roku 1997 ako traja asistenti na Ústave informatiky v kancelárii č.42 na Matematicko-fyzikálnej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Za dverami, ktoré boli označené ako ui42, sme prežili prvé roky s internetom a webom na Slovensku. Tieto vtedy nové technológie nás fascinovali a videli sme v nich spústu nových príležitostí, ktoré sa však nedali realizovať na akademickej pôde.

A tak sme sa pustili do podnikania. V tom čase u nás neboli žiadne startupy, neexistovali  žiadni investori a softvérových firiem bolo málo. Nevedeli sme, čo je biznis plán a ani ho od nás nikto nechcel. Vlastne neexistovala ani konkurencia. A tým pádom takmer neexistoval ani trh podnikania na internete alebo webe, snáď okrem poskytovateľov internetu. Verili sme však, že zopár softvérových internetových projektíkov sa nájde a nejako sa rozbehneme.

Realita bola nakoniec iná: projektov bolo menej a vďaka tomu sme rozbehli svoje vlastné, medzi nimi aj pracovný portál Profesia.sk. V ui42 sme viackrát museli podobne reagovať na neočakávané situácie. Naša reakcia nebola vždy správna. Nič z toho však nepovažujeme za neúspech ale za cennú skúsenosť.

Vďaka všetkým skúsenostiam a najmä ľuďom v ui42 sme stále priekopníkmi na internete a na webe (alebo online, ako sa tomu teraz hovorí). Prinášame ďalšie inovácie, tak ako sme na slovenský internet priniesli online pracovný portál, redakčný systém, e-shopy, snehové správy, informačnú architektúru, testovanie použiteľnosti, World Usability Day alebo výkonnostný online marketing.

Sme stále tu, aby sme pomáhali akcelerovať online biznis na Slovensku!

P.S. Nižšie je zopár fotografií z roku 1998 v našich prvých kanceláriach v Bratislave Pod vinicami. Fotili sme na požičanom digitálnom fotoaparáte Kodak DC neviemkoľko.

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.