World Usability Day 2017 v znamení eCommerce

World Usability Day 2017 v znamení eCommerce

Svet sa neustále mení a s danou zmenou prichádzajú aj rôzne vynálezy a technológie. V 21. storočí sme zaplavení nekonečným množstvom technológií a aplikácií, ktoré by nám mali zjednodušiť a zefektívniť náš život. Je to vždy tak? Sú novodobé vymoženosti vždy prispôsobené nám - používateľom? Sú pri ich tvorbe zohľadnení zákazníci? Aj tieto otázky rieši oblasť UX.

Používateľská skúsenosť (UX) je veda sama osebe a či už chceme, alebo nie, každodenne sa s ňou stretávame. Aby nám jednotlivé technológie nespôsobovali viac starostí ako úžitku, SUXA (Slovenská UX asociácia) každoročne organizuje konferenciu World Usability Day. Hlavným cieľom tejto konferencie je šíriť osvetu a vzdelávať v oblasti User Experience. Táto konferencia sa každoročne organizuje v desiatkach krajín po celom svete, a to v ten istý deň. Tento rok to bude 09.11. 2017.

Tohtoročná konferencia World Usability Day 2017 (9.11.) sa bude konať v doobedných hodinách na FIIT v Bratislave a bude zamerá na User experience v eCommerce. Z tohto dôvodu si budete môcť vypočuť reprezentantov troch veľmi známych slovenských a českých eshopov.

Ako prvý vystúpi David Tuč z kiwi.com a odpovie nám na nasledovné otázky: “Prečo je spoločnosť Kiwi.com považovaná za skvelý príklad design-driven firmy? Ako tomu napomáha Experience Design tím a aké metódy na to používa?”

Ďalšou reprezentantkou úspešného eshopu bude Tereza Kučerová zo známeho eshopu Bonami.cz, ktorý za posledné obdobie zaznamenal rapídny rast. Tereza nám porozpráva o používateľskom výskume a testovaní a o tom, ako to v Bonami (ne)robia.

Na WUD vystúpi taktiež zástupca obľúbeného slovenského eshopu Martinus.sk - Tomáš Ulej. Ten nám odhalí, aké boli najdôležitejšie zistenia pri zlepšovaní UX najväčšieho slovenského internetového kníhkupectva.

Okrem iného vystúpi Miška Kočiová, členka SUXA, ktorá odprezentuje výsledky ohľadne prieskumu UX na Slovensku a v Čechách. Ďalej zástupcovia FIIT - Maria Bieliková, Eduard Kuric, Jakub Šimko odprezentujú UXtweak, čo je v podstate výkonná platforma pre komplexné a prehľadné testovanie použiteľnosti webu.


Zapáčil sa vám program tohtoročného World Usability Day? Tak neváhajte a prihláste sa už dnes cez náš registračný formulár - http://bit.ly/wud2017sk

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.