Vyskúšajte si jedinečné CMS Buxus

Konkurenčnou výhodou Buxusu je, že obsahuje to najlepšie, čo sme sa od roku 1997 o tvorbe webov naučili a čo sa osvedčilo na vyše stovke portálov a eshopov.

Viac informacií

Úvodná stránka > O spoločnosti ui42  >  Tlačové správy  >  Rok 2000  >  WWW.PROFESIA.SK - spojenie špičkovej slovenskej technológie a amerického kapitálu

Bratislava - 8.decembra 2000 - Od decembra 2000 začína fungovať nová spoločnosť Profesia spol. s r.o. Spoločnosť vznikla ako spin-off úspešnej internetovej služby PROFESIA (www.profesia.sk) prevádzkovanej spoločnosťou ui42 spol. s r.o. (www.ui42.sk) a kapitálovým vstupom Slovensko-amerického podnikateľského fondu (www.saef.sk). Cieľom novej spoločnosti je pokračovať v úspešnom rozvoji služby PROFESIA, využívajúc znalosti jej dvoch spoločníkov - niekoľkoročné know-how spoločnosti ui42 v oblasti trhu práce na Internete a investičné skúsenosti Slovensko-amerického podnikateľského fondu.

Spoločníci sa po prvýkrát stretli v lete 2000 na jednom z každomesačných neformálnych stretnutí internetových podnikateľov a investorov First Tuesday Bratislava. Jedným zo zakladateľov tejto akcie je práve Slovensko-americký podnikateľský fond.

Trh práce na Internete v súčasnosti tvoria najmä informácie o voľných pracovných pozíciách a informácie o uchádzačoch o zamestnanie. Služba PROFESIA je najnavštevovanejšou a informačne najbohatšou internetovou stránkou v oblasti trhu práce na Slovensku a jednou z najnavštevovanejších slovenských internetových stránok vôbec. Jej stránky poskytujú priestor pre spoločnosti hľadajúce nových zamestnancov, ktoré majú možnosť zverejniť voľné pracovné pozície, alebo vyhľadať vhodných uchádzačov v databáze záujemcov o prácu. Obdobne, záujemci o prácu majú možnosť vyhľadávať vo zverejnených ponukách, alebo zaradiť svoj profesný životopis do databázy PROFESIE. Používatelia stránok majú tiež možnosť vytvoriť si automatického agenta, ktorý ich prostredníctvom e-mailu informuje, ak je na stránky PROFESIE zaradená pracovná ponuka alebo záujemca o prácu, vyhovujúci zadaným kritériám.

Okrem rozsiahlej databázy ponúk a životopisov poskytujú stránky PROFESIE aj veľké množstvo užitočných informácií. Odborné články poskytujú rady, ako sa správať pri hľadaní práce - od napísania životopisu až po príchod na pohovor. Používatelia PROFESIE tú nájdu aj testy, v ktorých si môžu overiť, nakoľko sa ich predstavy o sebe zhodujú so skutočnosťou. Nezanedbateľnou súčasťou informačných stránok sú štatistické údaje o používateľoch služby počas jej existencie.

Od vzniku PROFESIE v apríli 1997 jej služby využilo takmer 2500 spoločností, ktoré umiestnili na stránkach PROFESIE viac ako 10000 pracovných ponúk. Viac ako 23000 záujemcov o prácu zaradilo do databázy svoje profesné životopisy. Vďaka kvalitnému produktu a profesionálnemu prístupu k zákazníkom neustále rastie počet návštevníkov služby ako aj kvalita a množstvo zverejnených informácií. Pre ilustráciu, len za mesiac november sa zaradilo do databázy PROFESIE takmer 2000 nových uchádzačov a spoločnosti zverejnili takmer 1300 voľných pracovných pozícií.

Kontakt:

Mgr. Dalibor Jakuš