World Usability Day 2010 a usability laboratórium ui42

World Usability Day 2010 a usability laboratórium ui42

Dnes 11.novembra 2010 je World Usability Day 2010 (Svetový deň použiteľnosti). Motto je "Making Life Easy" čiže "uľahčiť život," spraviť ho "user friendly." Ide nielen o web, ale o všetky technológie, čo nás obklopujú, od mobilných telefónov, cez settopboxy až po automaty na lístky.

World Usability Day má už 6-ročnú tradíciu.  Cieľom je zabezpečiť, aby produkty a služby, ktoré sú dôležité pre ľudský život, boli dostupnejšie a jednoduchšie na používanie. Aby sme pri ich vývoji mysleli na človeka, ktorý ich bude používať.

Vo viac ako 40 krajinách sa dnes organizuje množstvo akcií s cieľom popularizovať usability, žiaľ na Slovensku zatiaľ nič, u všetkých našich susedov sa už tiež niečo deje. Osobne ma to mrzí, dozvedel som sa o tejto aktivite len pred zopár týždňami a nevedel som si predstaviť v tejto rušnej konferenčnej jeseni zorganizovať ešte jednu akciu. Verím, že o rok to zvládneme a druhý novembrový štvrtok 2011 prispejeme niečim atraktívnym, poznačil som si to v kalendári.

Našim malým príspevkom ui42 nech pre tento rok otvorenie nášho usability laboratória.

Určite si pozrite zoznam online prednášok a vyberte si niečo. Je to príjemná téma a ľahko stráviteľná.

World Usability Day 2010

Viete na Slovensku alebo v Čechách o weboch a iných (nielen softvérových) produktoch, pri vývoji ktorých sa patrične venujú aj usability alebo user experience? 

Máte chuť pomôcť o rok pri organizácii akcie k World Usability Day 2011?

Napíšte mi, radi si vymeníme skúsenosti, ktorých je podľa nás v našich končinách stále málo.

Zaujalo vás v okolí niečo "user friendly" alebo naopak "niečo zúfalo nepoužiteľné"? Pošlite mi fotku, spravíme spolu fotogalériu.

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.