Usability testovania mobilných aplikácii na MobileRulezz 2012

Usability testovania mobilných aplikácii na MobileRulezz 2012

Palo Vallo z ui42 dnes prezentoval čerstvé výsledky našich vlastných usability testovaní mobilných webov a aplikácii (testované na smartfónoch a tabletoch) zo Slovenska na ďalšom ročníku najväčšej konferencie o mobilnom marketingu na Slovensku - MobileRulezz 2012.

Usability testovanie mobilných webov a aplikácii

Usability mobilných aplikácii ui42 MobileRulezz 2012

Od jesene 2011, keď sme počas World Usability Day 2011 realizovali v našom usability laboratóriu prvé testovanie mobilných webov na Slovensku, máme za sebou už niekoľko ďalších testovaní mobilných webov aj mobilných aplikácií. Testovali sme nielen na smartfónoch ale aj tabletoch. Okrem výsledkov testovaní máme aj vlastné skúsenosti s návrhom a vývojom mobilných webov. Som presvedčený, že máme o návrhu mobilných weboch a aplikácií dosť skúseností a radi ich zdieľame.

Dôkazom bola aj Palova prezentácia založená na jednodňovom testovaní prevažne aplikácií, ktoré boli prihlásene do súťaže. Videá s vybranými záznamami z testovaní postupne zverejníme na našej novej minisite o usability v ui42. Ak tam svoje video nenájdete alebo nechcete čakať, napíšte mi a pozrieme si ho spoločne u nás pri dobrej káve.

Rast smartfónov: veľa čísel, málo aktivity

  • Slovak Telekom: 58% z predaných telefónov za minulý rok sú smartfóny.
  • Zoznam: medziročný rast návštevnosti ich mobilných webov je vyše 100%.
  • TNS: 16% majiteľov smartfónov na Slovensku ho používa pri rozhodovaní počas nákupu. 11% z toho ho používa pri výbere dovolenky.
  • Google: 79% inzerentov, ktorý investujú do mobilnej inzercie, nemá web optimalizovaný pre mobily.

Takže šup-šup do vývoja mobilného webu alebo aplikácie. O porovnaní mobilný web vs. aplikácia som písal pred rokom a kolega motivoval k rozbehu mobilného e-commerce pred štvrťrokom. Naozaj je najvyšší čas začať! Nemusíte hneď vyrábať celý nový mobilný web, možno aj vám stačí na začiatok len mobilná verzia stránky produktu, ako sme to napríklad práve spravili pre Vydavateľstvo Slovart.

Začnite, aby potom aj slovenské agentúry mohli na konferenciách prezentovať vlastné výsledky, dnes toho bolo zo Slovenska totiž málo.

Súťaž mobilné aplikácie MobileRulezz 2012

Večerná prednáška Michala Štencla zo Sygicu bola ešte lepšia ako tá ranná, je radosť počúvať o produkte, ktorý je medzi Top200 zarábajúcimi aplikáciami v AppStore.

Neformálne vyhlasovanie víťazov súťaží o top mobilné aplikácie bolo príjemné ako aj nasledujúca párty. Komunita vývojarov webových aplikácii je zjavne mladá a plná energie.

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.