ui42 - prečo “e-commerce accelerator”?

ui42 - prečo “e-commerce accelerator”?

Naozaj veľmi zaujímavá štúdia - prvá svojho druhu na Slovensku - uzrela pred pár dňami svetlo sveta. Slovenská asociácia pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE) ju prezentovala na piatkovej (24.3.) akcii Titans of tomorrow, ktorá sa konala v bratislavskom Bináriu. Aj ui42 v nej má už 20 rokov svoje miesto.

Prezentovaný materiál sumarizuje - zjednodušene povedané - úspechy slovenských rýchlo rastúcich firiem (tzv. scale-upov). Cieľom štúdie je identifikovať a vyhodnotiť vplyv takýchto spoločností v domácej internetovej ekonomike.

V sektore internetovej ekonomiky dnes na Slovensku  oficiálne pôsobí okolo 11 tis. firiem, ktoré spolu generujú obrat cez 8 mld. EUR.


Štúdia (okrem iného) práve prostredníctvom zástupcov úspešných scale-upov, ponúka pohľad na ich vlastné skúsenosti spojené s rastom ich businessu. Jej hlavným poslaním je odovzdávanie vlastných skúsenosti ďalej, slovenskému podnikateľskému ekosystému, a pomôcť mu rásť.

Prezentované sú úspechy vybraných rýchlo rastúcich firiem, medzi ktorými sa vyskytol aj pezinský Dedoles - náš obchodný partner, ktorý zaznamenal v posledných rokoch prudký nárast svojho businessu. Vďaka čomu splnil kritériá zaradenie do scale-up kategórie. Pozitívne príčiny ich rastu boli a sú rôzne. Medzi uvedenými faktormi úspechu je aj vstup a následný úspech v projekte E-shop accelerator (dnešný MastersGate) v roku 2015, ktorý spoločnosti Dedoles priniesol benefit vo forme e-commerce mentoringu a know-how od e-odborníkov z ui42.

Na inom mieste Scale-up study sumarizuje odporúčané akceleračné programy pre slovenských podnikateľov. MastersGate (z dielne ui42) a Pricemania academy (ui42 v roli hlavného partnera) sú uvádzané ako odporúčané slovenské aktivity zamerané na e-commerce vzdelávanie.

Úprimne sme radi a sme zároveň hrdí, že sme aktívnou súčasťou systému rozvoja slovenského internetové prostredia a tešíme sa na ďalšie nové výzvy a zaujímavých obchodných partnerov.

V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať hoci aj hneď na sales@ui42.com.

Pozn.: Členom SAPIE je aj uičko (rozumej, ui42 v osobe Martina Krupu)

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.