Buxus v hlavných správach RTVS

Buxus v hlavných správach RTVS

V nedeľu 5.3.2017 sa náš klient Pammap spolu s našim produktom objavil v hlavných správach televíznej stanice RTVS. Sledovanosť verejnoprávnej televízie je vysoká, a tak malo možnosť vidieť túto reportáž viac ako 300 tisíc ľudí. Z tohto ratingu sa tešíme o to viac, že pred divákmi hlavného spravodajstva bola odprezentovaná aj práca ui42.

Pammap prostredníctvom svojho projektu vytvára virtuálnu pamäť Bratislavy. Cez tisíce zdigitalizovaných fotografií, písomností, či dokonca hmotných pamiatok, ktoré sú voľne dostupné na tomto internetovom portáli, sa snaží sprístupniť dejiny mesta pre každého. Veľmi nás teší, že aj my sme mohli priložiť ruku k dielu a postarali sme sa o technickú stránku projektu, mimo samotnej grafiky. Pammap využíva náš redakčný systém pre správu webových portálov Buxus. Celá báza je veľmi detailne filtrovateľná, čo znamená, že užívateľ si len v priebehu pár sekúnd nájde presne to, čo ho zaujíma. Súčasťou je aj skvelý facet s prepracovanou časovou osou a historickými mapami, ktoré sa dajú dosadiť priamo do súčasnej mapy mesta. Z hľadiska vychytávok webu je potrebné vyzdvihnúť tool, ktorý dokáže určiť miesto na mape, z ktorého bola fotografia v minulosti zachytená. Po prekliku k detailom fotky si vie prepočítať na základe uhla, širky a ďalších údajov, čo všetko sa na zábere nachádza a rozsah tohto záberu zobrazí na malej mapke priradenej k danej fotografii. Poskytne nám takto ukážku minulosti akoby vloženú priamo do našej prítomnosti.

Celý projekt vznikol pri zhromažďovaní materiálu k spísaniu 5-zväzkových dejín Bratislavy. Mnoho zaujímavostí sa ale do kníh nezmestilo, a tak sa ujal nápad všetky pamiatky aj zo súkromných zbierok zdigitalizovať. Prispieť totiž môže každý.

Portál je zatiaľ v testovacej podobe, no už teraz tam nájdete mnoho zaujímavostí. Ak ste zvedaví na fragment z napoleonskej gule alebo iné historické tajomstvá je Pammap skvelým miestom práve pre vás.

Chcete mať aj vy na svojom webe podobné vychytávky? Alebo len potrebujete pomoc s technickou stánkou vášho webu?

Neváhajte a kontaktujte nás na adrese sales@ui42.sk

Prečítajte si tiež

Konzultácia zadarmo

S čím by ste potrebovali pomôcť?

Vyberte všetky možnosti, ktoré sa vás týkajú

Potrebujete ešte s niečím pomôcť?

Vyberte si ďalšiu oblasť

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulár bol úspešne odoslaný.